Thursday, 10 December 2015

Asielzoekerscentrum (AZC) beter dan buurthuis?

Een enorme stroom aan vluchtelingen is de laatste maanden of beter gezegd de laatste jaren op gang gekomen richting Europa.

Wat Huub Teesing blijft verbazen is het feit dat de uitgesproken mening van zovelen er voor zorgt dat heel Nederland nu op zijn achterste poten staat. De politici duikelen letterlijk over elkaar heen om hun uitgesproken visie zo hard mogelijk over de b├╝hne te brengen.

Huub Teesing vind het dan ook ronduit vreemd dat hier gesproken wordt over mensen in een 3e persoon. De wijze waarop wordt omgesprongen met mensen uit een ander land roept vervelende herinneringen op aan een lange tijd geleden.

Hoe is het mogelijk dat wij mensen hier express laten wennen aan een versobering van onze cultuur? Wij willen toch graag dat mensen zich aanpassen? Laten we hun dan express geen Nederlands leren, maar zo snel mogelijk aan het werk krijgen?

De AZC waarin we op dit moment vluchtelingen opvangen zijn vrij sober, laten we er dan in ieder geval het beste van maken en deze mensen normaal verwelkomen. Zij die hier naar toe zijn gekomen wilde dit niet allemaal heel graag. Daar zit de fout die vele maken.

Om deze mensen dan angst in te jagen door molotov’s te gooien en hakenkruizen te tekenen lijkt Huub Teesing niet de oplossing.

Laten we deze mensen zo goed mogelijk integreren en welkom heetten zoals we dat zelf ook zouden willen op het moment dat wij bij hun te “gast” zouden zijn in hun land.

Nederland is en blijf een land van ons allemaal aldus Huub Teesing.

No comments:

Post a Comment